25 Eylül 2022 Pazar

Dairesel Kapı

 Dairesel şekilde çalışan otomatik kapılar günümüzde en çok alışveriş merkezi girişi benzeri alanlarda gördüğümüz kapılardır. Otomatik kapılar günlük hayatımıza kolaylık getiren teknolojik icatlardan biridir. Bu teknolojik gelişmeler ile birlikte günden güne artan otomatik kapı kullanımı söz konusudur.

Günlük hayatımızda fark etmeden sürekli kullandığımız otomatik kapılar kimi zaman kendiliğinden açılan kimi zaman da kendiliğinden dönen kapılardır. Dairesel format ile çalışan otomatik kapılar da bu yönde çalışma prensibine sahiptir.

Aynı anda hem giriş hem de çıkış imkanı tanıyan bu tip otomatik kapıların aynı zamanda giren ve çıkan kişilerin karşılaşmamasını da sağlamaktadır. Otomatik kapılar hakkında çok daha fazlasını yazımızın devamında derledik.

 

Dairesel Kapılar Neden Tercih Edilir?

Dairesel kapılar tercih edilme nedeni itibari ile günlük hayatta kolay kullanıma imkan tanıması ve yaya trafiğini düzenlemesi yönünden ön plana çıkmaktadır. Bir örnekle açıklayalım. Aynı kapıdan hem giriş hem de çıkış yapmak istenildiğini düşünelim. Alışveriş merkezi benzeri alanların giriş ve çıkışlarında bu durum sıkça yaşanır.

Aynı anda hem giriş hem de çıkış yapılması gerekliliği ile birlikte kolay kullanım ve yaya trafiğinin kontrol edilmesi gibi imkanlar dairesel formatta çalışan kapıları tercih nedeni yapmaktadır. Bu kapılar otomatik çalışan ya da itme prensibi ile çalışan şekillerde satılmaktadır.

Dairesel kapıların genellikle otomatik çalışan sensörlü versiyonları tercih edilir. Böylece kapıdan çıkmak isteyen kişinin herhangi bir yere dokunmadan yoluna devam etmesi mümkün olur. Hem daha hijyenik olması hem de daha fonksiyonel olması yönünden avantajlıdır.

 

Otomatik Kapı Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Otomatik kapı seçerken kullanım amacına uygun kapı seçimine dikkat edilmelidir. Depo benzeri alanlarda PVC kapılar tercih edilirken alışveriş merkezi benzeri alanlarda dairesel nitelikli kapılar tercih edilebilmektedir.

Otomatik kapı satın almadan önce ihtiyacınız olan otomatik kapı ürününü tespit etmek üzere alanında uzman teknik ekiplerimiz ile görüşebilirsiniz. Otomasyon ailesi olarak sunduğumuz tüm hizmetlerde müşterilerimizin ihtiyaçlarına yönelik ürünleri hızlı ve güvenli bir şekilde teslim etmeyi hedefleyerek hareket ederiz. Detaylı bilgi için iletişim kanallarımızı kullanın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder