25 Eylül 2022 Pazar

Yangın Kepenkleri

 Yangın kepenkleri insan ve canlı sağlığının korunmasında kullanılan etkin araçlardır. Yangın halinde mevcut yangının belirli bir alana hapsedilmesini ve yayılmasını engelleyen yangın kepenkleri ile hem can güvenliği hem de mal güvenliği çok daha kolay bir şekilde sağlanabilmektedir.

Ürün hakkında merak edilenler ve tercih edilme nedenlerine dair ilgili bilgilere yazımızın devamında ulaşabilirsiniz.

Yangın Kepenkleri Neden Tercih Edilir?

Yangın kepenkleri genellikle yangın tehlikesi bulunan alanlarda tercih edilir. Ancak yangın riski günümüzde neredeyse her türlü yerde ortaya çıkabilen bir tehlikedir. İş yerlerinin kapılarında ya da garaj benzeri alanların yangına karşı güvenliğinin sağlanmasında yangın kepenkleri etkin olarak kullanılan araçlardır.

Yangın, can ve mal güvenliğinin karşısında büyük bir tehdit olarak değerlendirilir. Tüm canlıların günlük hayatını olumsuz etkilediği gibi insanların iş hayatını da olumsuz etkiler. Yangın riskine karşı alanların güvenliğini sağlamak için yangın kepenkleri çeşitli nedenler ile kullanılır.

Yangın kapalı alan içerisinde olduğunda dışarının güvenliğini, kapalı alan dışında olduğunda ise içerinin güvenliğinin kepenkler aracılığı ile sağlamak mümkün olmaktadır.


Yangına Dayanıklı Kepenk Kullanımı Avantajları

  • Yangının bulunduğu alan ile sınırlanmasını sağlar.
  • Yangının sıçramasını engeller.
  • Otomatik sistemi ile olabilecek en kısa sürede faaliyete geçer.
  • Boyasız olarak üretilir, sabit bir rengi bulunur.
  • Standartları karşılayacak nitelikli olması zorunlu olduğundan işlevini tartışmasız olarak yerine getirir.
  • Hava sızdırmaz.
  • Taş yünü yalıtım malzemesi ile üretilir.
  • Dayanıklı ve uzun ömürlüdür.
  • Otomatik olması yönünden kullanım kolaylığı sağlar.
  • Kapı içeriden açılabilir niteliklere sahiptir.

Yangın Tehlikesi Karşısında Dayanıklı Kepenk Ürünleri Nereden Alınır?

Yangına dayanıklı ürünleri belirlenmiş olan bazı standartların üzerinde olmak zorundadır. Böylece standartlar üzerinde faaliyet gösteren kepenkler amaçlarına en uygun şekilde hizmet sunabilir.

Yangın tehlikelerine karşı can ve mal güvenliğini sağlamak üzere kullanılan yangın kepenklerine doğrudan uzman firmamız üzerinden sahip olabilirsiniz. Kepenk satışı ve bakımı gibi farklı konularda servis desteği de alabileceğiniz uzmanlarımız eşliğinde alanlarınız için en uygun ürünleri görebilirsiniz.

Yangın tehlikesi söz konusu olduğunda  gelişen teknolojinin bir sonucu olarak kullanılabilen dayanıklı kepenk ürünleri ile alanlarınızı ve canınızı güven altında tutun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder